Overnatningen foregik i små telte, middagen blev tilberedt over bål, og en lille spade var nødvendigt udstyr ved toiletbesøg.
På safari med Albatros
Konceptet for Albatros Travels safarirejser er stadig oplevelsesmættede rejser, hvor målet er at få set så mange dyr som muligt. Men ellers er meget forandret, siden den første Albatros-safari i Kenya for over 30 år siden. Listen af rejsemål er udvidet til også at omfatte Botswana, Sydafrika, Tanzania og mange andre lande. Indkvarteringen er også blevet mere luksuriøs end de selvopstillede telte fra dengang i 1986. Som deltager på en safari med Albatros overnatter du nu på lækre safari-lodges i fuldt møblerede dobbeltværelser med eget badeværelse og uovertruffen placering midt i safariområderne.
Målet med en safari er naturligvis at se – og fotografere – så meget vildt som overhovedet muligt. Derfor er der erfarne rangers og rejseleder/guide med på alle Albatros’ safarirejser. Du kommer til at stifte bekendtskab med forskellige former for safari – for eksempel de såkaldte game walks eller game drives, hvor man udforsker området enten til fods eller i firhjulstrukket jeep eller minibus. Ligeledes vil du få vidt forskellige oplevelser på henholdsvis morgen-, eftermiddags- og aftensafarier. De oplevelsesmættede dage med safari i nationalparkerne kan ofte kombineres med afslapning og genopladning ved Det Indiske Oceans langstrakte sandstrande eller med vinsmagning blandt Sydafrikas bølgende vinmarker.
Honeyguide Stor Safari
Honeyguide Safari er Albatros bedste Afrikasafari. Vi driver vores egne lodges og safaricamps beliggende i nationalparker og private reservater. Ti til femten lækre værelse/ safaritelte i bedste Karen Blixen-stil uden hegn melle os og ”The Big Five”. Honeyguide er safari 24 timer i døgnet, hvor vi spiser og sover, og deler pool med elefanterne!
Hvad specielt er der ved en Albatros Honeyguide safari?
Albatros stifter Søren Rasmussen skriver: Vores første safariture i 1986 foregik i små spejdertelte med liggeunderlag, hvor maden blev tilberedt over et stort bål, og når det gik højt havde vi et par flagermuslygter. Det var ganske vist primimitivt, men over over os oplystes himmelen af mælkevejens milliarder af stjerner, og ude i mørket brølede løverne om kap med hyænenes hikkende leen. Det var fortryllende. Med et moderne udtryk en autentisk oplevelse, der ikke umiddelbart kan genskabes for store grupper på hoteller, der ofte ligger ret langt fra det, man kommer for at opleve.
Målet med Honeyguide konceptet er at genskabe magien, som trak Baronesser, præsidenter og store forfattere ud af komforten, lige som vi gjorde det for fyrre år siden, dog med en komfort, der kan tilfredsstille enhver kongelig.
Historien om Honningguide?
Boran stammen lever som jægere og samlere i civilisationens udkant i det nordlige Kenya, hvor honning er en vigtig næringskilde. Jægerne guides i reglen til nye ukendte bistader af en gråbrun fugl, Honningguide, med et nautrale danske navn honninggøg.
Fuglen påkalder sig jægernes opmærksomhed med markant, genkendelig fløjtelyd, basker med vingerne, når kontakten er der. Jægerne følger fuglen gennem i buskadset, slår på stammerne og efterligner fuglens føjt for at gøre fuglen opmærksom på deres position. Fuglen flyver frem og tilbage og sikre sig, at jægerne holder kursen frem til bikuben, hvor fuglen ændrer signaler og markerer målet. Jægerne snupper honningen, men efterlader nogle vokstavler med honning og bilarver til fuglen.
Samarbejdet mellem fugl og menneske er ganske unikt. Det eneste kendte eksempel på en vild skabning søger kontakt og samarbejde med mennesket. Historien går formenlig mange hundrede tusinde år tilbage, hvor en ubetydelig mutation opstod i en fortidsfugl, Mutationen resulterede i et enzym, det eneste kendte, der kan nedbryde voks. Honeyguidens forfædre har pludseligt opnået en fordel, en egen niche i naturen, som de ikke deler med andre og den manglende konkurrence, har ført til udviklingen af en stor, artsrig familie af de såkaldte honninggøge med speciale i alle former for voks. Nogle har specialiseret sig i bestemte insekter med voksagtige skæl (Coccidae), men de fleste opsøger bistader for at spise tavler og larver.
Den store honningøgs evne til at guide mennesker til et bistade er velkendt over hele Afrika og Mellemøsten og eksempel på, hvordan vi bruger vore evner til at lære af naturen. Honningøgens adfærd, har vi aflæst af dens forhold til et andet dyr, honningrævlingen, som formentlig har været den første til at etablere det givtige samarbejde med fuglen.
Honningguiden har myteologisk status blandt Afrikas naturfolk, og historien om honningguuiden og mennesket genfindes i talrige legender med meget lille variation. Det hedder således, at den der glemmer fuglens belønning, vil næste gang blive ledt i gabet på en sulten løve. Den lærerige historie kender ethvert barn.
Honningguiden er vores symbol på det unikke, og det unikke er netop vores mål.
Se en oversigt med alle safarirejser nederst på siden.
Albatros har elsket Afrika og safari siden begyndelsen i 1986. Det gør vi stadig, for på safari kommer du helt tæt på dyrelivet på savannen og bliver forkælet i campen, når firhjulstrækkerne holder stille.
Læs med her og giv os ret:
Artikel: 7 ting du (måske) ikke vidste om elefanter
Artikel: I lære som ranger
Blog: Sørens blog fra det sydlige Afrika
Blog: Følg med når Søren Rasmussen blogger om Safari