At rejse er at leve – og nogle lever for at spise! Vi på Albatros mener også, at maden er en uomgængelig del af oplevelsen ved at rejse, og det gælder både nære og fjerne destinationer. Der ligger meget kultur i et lands køkken; hvilke råvarer bruger man, hvordan tilbereder man dem, og hvilken historie og tradition ligger bag? I Japan findes fx verdens friskeste sushi og teceremonien, som er et helt stykke kultur i sig selv. I Toscana, Chile eller Sydafrika er vingårdsbesøg en fristende mulighed for at smage de lokalt producerede vine fra markerne lige uden for døren, gerne akkompagneret af en bid brød og ost fra regionen. I Cuba har man nærmest egenhændigt opfundet det halve drinkskort, med cocktails som mojito, daiquiri og cuba libre, baseret på den nationale rom.
Hvad enten det er møre bøffer i Argentina eller sydesalt på Læsø, er det, man putter i munden, en del af det geografiske og kulturelle særpræg. På alle vores rejser møder du naturligvis den lokale madkultur, men nogle gange går vi et gaffelstik dybere og giver gastronomien og vinen hovedrollen. Velbekomme!
Se vores aktuelle rejser med fokus på vin og gastronomi i oversigten nedenfor.