Nytår i Rom

Gæsternes vurdering
4.4 * 49 anmeldelser
image

Mød det nye år i antikkens Rom

!Nye afrejser er på vej. Skriv dig på interesselisten og få besked, når rejsen igen kan bestilles.
soldOut
noAvailableDates
5 days
København
plane
Dansk

Mød det nye år i antikkens Rom

Byd det nye år velkommen i Rom, den evige stad, og oplev de historiske attraktioner, folkelivet og stemningen.

Vi begynder rejsen med at danne os et indtryk af hovedstadens mange seværdigheder. På en gåtur gennem den spændende storby stifter vi bekendtskab med bl.a. Den Spanske Trappe, Trevi-fontænen, Pantheon og ikke mindst Roms dagligstue, Piazza Navona.

Der bliver også tid til at besøge den imponerende Peterskirke og måske lidt shopping, inden vi fejrer nytåret med en storslået middag på en af Roms gode restauranter i gåafstand fra både hotellet og Piazza Navona. Der er naturligvis vin og spumante inkluderet i arrangementet.

Vi bor centralt i byen på det dejlige Hotel NH Collection Roma Centro, som ligger i gåafstand til Piazza Navona og Peterskirken.

Har du lyst, kan du tage med på en ekstratur til ”Castelli Romani” – de små bjergbyer uden for Rom, som romerne strømmer til i weekenderne. Her ligger den kendte vinby Frascati, hvor vi skal smage på den lokale vin, og senere går turen til Castel Gandolfo, hvor paven har sin sommerresidens.

Byd det nye år velkommen i Rom, den evige stad, og oplev de historiske attraktioner, folkelivet og stemningen.

readMore
image
Klik på kortet for at se det i stor udgave
Sønderjyderne - 07/01/2025
"Dejlige 5 dage i Rom"
readMore
Hørup Hav - 04/01/2025
"Meget fin nytårsrejse"
readMore
Oleksandr - 18/01/2024
"En skøn rejse med mange gode oplevelser!"
readMore
Nytårskur til Rom - 05/01/2024
"Skøn rejse/ oplevelse i storbyen Rom!"
readMore
Grethe Tranberg - 04/01/2024
"Fantastico nytår i Rom"
readMore
Bojer - 04/01/2022
"Nytår i Rom - som forår efter vinter"
readMore

Prisinformation

Rejsens pris
11.498 kr.
11.498 kr.

Tillæg for enkeltværelse
3.800 kr.
3.800 kr.

Prisen inkluderer
  • Dansk rejseleder
  • Fly København – Rom t/r
  • Udflugter jf. program
  • Indkvartering i delt dobbeltværelse
  • Kontinental morgenmad dagligt og nytårsmiddag dag 3
  • Byskat i Rom (24 euro per person)
  • Skatter og afgifter
  • Dansk rejseleder
  • Fly København – Rom t/r
  • Udflugter jf. program
  • Indkvartering i delt dobbeltværelse
  • Kontinental morgenmad dagligt og nytårsmiddag dag 3
  • Byskat i Rom (24 euro per person)
  • Skatter og afgifter

Prisen inkluderer ikke
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Udflugt til Castelli Romani kr. 480,- (skal bestilles og betales hjemmefra)
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Personlige fornødenheder
  • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
  • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
  • Sygdomsafbestillingsforsikring 7% af rejsens pris
  • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring
  • Udflugt til Castelli Romani kr. 480,- (skal bestilles og betales hjemmefra)
  • Eventuelle ekstra arrangementer
  • Personlige fornødenheder
  • Ekspeditionsgebyr pr. faktura kr. 130,- (bortfalder ved online bestilling)
  • Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"

Tilkøbsudflugt

Udflugt til Castelli Romani 480 kr. pr. person (skal bestilles og betales hjemmefra – gennemføres ved 20 deltagere)

Hotel NH Collection Roma Centro

Hotel NH Collection Roma Centro

Vores hotel er centralt beliggende mellem Piazza del Popolo og Peterskirken, tæt på Engelsborg. Det er en ideel beliggenhed, når man skal bevæge sig rundt i Rom til fods. Kvarteret har mange dejlige restauranter til rimelige priser, og vi ligger også meget tæt på en af Roms absolutte bedste indkøbsgader Via Cola di Rienzo.

Hotellet er et dejligt og godt beliggende firestjernet hotel. Hotellet er nyrenoveret og moderne flotte værelser. Vi er i Italien og morgenmaden er kontinental og består normalt af; en buffet med brød, kager, croissanter, skinke, æg, pølse, yoghurt, frugt, te, kaffe og morgenmadsprodukter. Så alt i alt ganske glimrende for en kontinental morgenmad i Italien. Værelserne har aircondition/varme, TV, hårtørrer, sikkerhedsboks, telefon. Hotellet har også en glimrende bar.

address

Hotel NH Collection Roma Centro
Via dei Gracchi, 324
Rome, Italy - 00192
+39 06 328481

trips

Udflugt til Castelli Romani

Udflugt til Albanerbjergene uden for Rom. Fra morgenstunden besøger vi Castel Gandolfo, den lille by i bjergene, hvor paven har sit sommerpalads. Her kan vi nyde udsigten over den smukke Albaner-sø, inden vi kører vi til byen Frascati, der er kendt for sin glimrende, friske hvidvin og ikke mindst sin pattegris. Vi skal naturligvis smage på de lokale specialiteter, når vi besøger et af områdets små, ydmyge serveringssteder. Her sidder vi på bænke ved træborde med papirdug og smager på deres brød, pølse, ost og pattegris. Vi er tilbage i Rom midt på eftermiddagen (ca. kl. 16).

Udflugten skal bestilles og betales hjemmefra senest 45 dage inden afrejse, og gennemføres ved min. 20 deltagere.

Pris: 480 kr. pr. person

Praktiske oplysninger

Rejsen er underlagt Albatros Travels almindelige bestemmelser, som deltagerne forudsættes at være bekendt med.

Rejseleder

Dansk

Visum

Nej

Vaccination

Nej

Valuta

Euro

Rejseleder

Dansk

Visum

Nej

Vaccination

Nej

Valuta

Euro

Nytårsmiddag

D. 31. om aftenen skal vi spise en dejlig italiensk nytårsmiddag på en af byens gode restauranter. Vi har reserveret plads på en hyggelig restaurant, der ligger i det centrale Rom, meget tæt på Pantheon. Restaurantens ejer har respekt for mad og vin, og her får vi en dejlig nytårsmenu. Middagen inkluderer naturligvis vand, vin og bobler til at skåle nytåret ind med. Middagen består af italienske retter, italienerne kalder denne middag for "il cenone" - den store middag. Så vi bliver helt sikkert mætte.

Restauranten ligger strategisk godt: i gåafstand fra hotellet, så man let kan komme hjem, og samtidig er der ikke langt til den smukke Piazza Navona. Hotellet ligger lige ved Tiberen, og her får man en flot udsigt over den oplyste by, når romerne ved midnat skyder fyrværkeri af. Efter midnat fyldes byens gader. Flere steder er der udendørs koncerter, blandt andet ved Piazza Venezia og på Piazza del Popolo. Når man slentrer tilbage mod hotellet, vil man kunne kaste årets første blik på Peterskirkens smukke, oplyste kuppel, når man krydser Tiberen for at komme hjem til hotellet.


OBS

Da vi skal samle gruppen, må vi forvente små 15-20 minutters ventetid i lufthavnen mellem flyenes planmæssige ankomster.


Bagage

Det er ikke nødvendigt at medbringe håndklæde.


Deltagerantal

Denne rejse kræver et deltagerantal på minimum 24 personer. Hvis dette antal ikke nås, forbeholder vi os retten til at annullere rejsen – dette vil typisk ske senest 4-6 uger før planlagt afrejsedato. I henhold til Lov om Pakkerejser § 20 stk. 1 og stk. 3 er vi som rejsearrangør ikke erstatningsansvarlige for eventuelle tab, man som kunde måtte blive påført som følge af annulleringen. Vi er alene forpligtede til at refundere rejsens pris.


Forlængelse/ændringer

Rejsen sælges som en hel “pakke“, og ved ændringer vil det ikke være muligt at refundere de dele af pakken, der ikke benyttes.

Italiensk mad ude og hjemme

Italien er en ny nation.

Faktisk blev landet samlet endeligt i 1870. Derfor er det svært overhovedet at kalde noget for italiensk mad.

Der er snarere tale om talrige regionale køkkener, og man møder derfor også mange meget forskellige retter afhængig af, hvor man befinder sig i landet. Overordnet kan man sige, at det vi i Skandinavien betragter som italiensk mad, er varianter af forskellige retter med inspiration fra Italien.

En af de kommentarer vi ofte hører fra vores gæster er, at maden i Italien ikke er, som man havde forventet hjemmefra. Og det forstår vi fuldt ud!  

Maden er ofte ikke så farvestrålende og pyntet, som vi måske gør den til i Skandinavien. Og en kok nægter at smide en omgang hakket persille eller basilikum eller rød peber på toppen, bare for et syns skyld. Det hører sig ikke til, og derfor kommer det ikke på. Den slags mad kan man finde i forlystelsesparker og andre turistfælder, hvor turister gerne får det, som de vil have. En kok med respekt for det lokale køkken derimod serverer maden, som den skal være.

Kort sagt, så er vi nordboere langt mere rundhåndede med hvidløg, krydderier og pynt på maden, når vi leger italienere. Det italienske køkken er imidlertid utrolig enkelt – og måske det mest konservative i Europa. Den enkelte råvare skal ikke overdøves, den skal stå for sig selv.

Italienere bruger faktisk meget mindre hvidløg end man skulle tro – ofte gnider man blot et stykke ristet brød diskret med hvidløg til en bruschetta, hvor vi i Skandinavien gerne smider fem fed hvidløg i en blender. Hvidløget er altid en diskret medspiller.

En risotto kan være en af de mest delikate retter. Det er en simpel ret tilberedt af de bedste ingredienser, med en god fond og en diskret smag. Det er ikke en eksplosion af Maggiterninger.

Har man halvpension på hotellet i Italien, kommer man meget nærmere det måltid man ville få hos en italiensk familie, end det man får på den lokale restaurant i Skandinavien.

Ofte serveres en diskret lille salat med olie og eddike, salatblade, gulerødder, agurker, majskorn der sågar måske kommer fra en dåse samt lidt oliven. Det er sådan man gør. Der serveres ofte pasta eller risotto først, derefter kommer der en secondo – kød eller fisk – og i Italien er grøntsager ofte kogt lidt mere end i Skandinavien.

Og vi er jo rejst til Italien for at spise som italienere – ikke for at lære dem at spise som i Skandinavien!

Brødet er en historie for sig. Det vi kalder for italiensk brød, er ikke det man typisk finder. Her er det det klassiske hvide brød, der dominerer, og i Toscana sågar helt uden salt. Den klassiske Italienske morgenbolle, rosetta, har set ud som den gør i hundredvis af år, og her har spelt, hvedekerner, solsikkefrø og klid ikke fundet deres plads.

Sæt forventningerne til maden i Italien ned. Oplev det, som kommer på bordet. Føl dig hjemme som hos en italiensk familie. På hotellerne er det ofte rigtige kogekoner, der står for maden og ikke en hær af topkokke eller Masterchef-aspiranter, der tryller med røg, skum og molekylær gastronomi. Når du er i Norditalien, så kommer der nok mere risotto, radicchio og pasta lavet med Tipo 00-mel på bordet og er man i Syditalien så er der mere aubergine, tomat, olivenolie og pasta af durumhvede, der er på menuen.  

Velbekomme.

sectionHeader1
sectionBody1

sectionHeader2
sectionBody2

sectionHeader3
sectionBody3

sectionHeader4
sectionBody4

sectionHeader5
sectionBody5

sectionHeader6
sectionBody6

sectionHeader7
sectionBody7

sectionHeader8
sectionBody8

sectionHeader9
sectionBody9

sectionHeader10
sectionBody10

sectionHeader11
sectionBody11

sectionHeader12
sectionBody12

sectionHeader13
sectionBody13

Lignende rejser