Her er stenudhuse, bådehuse, gamle agerstrimler, tørveheder og stengemmer til tørv. Her er gamle indmarksgærder og ruiner af små huse, hvor folk gemte sig for sørøvere i gamle dage. Tingene er lidt anderledes på Færøerne. Også maden. Man kan lige så godt vænne sig til skærpekød, fårehoved, stærkt saltet grindehval og fiskeboller lavet af torskekød og fårefedt.
Færøerne er rå og uforfalsket natur. Her er gæs, et utal af planter og mulighed for at se harer. I udmarken kan man se det rige fugleliv udfoldet for fuld vingekraft med spover, bekkasiner, hjejler, strandskader, kjover, storkjover, ravne og krager. Overalt er her grønt. Og overalt er her fritgående får. Færøerne betyder fåreøerne og er en gruppe på 18 øer af vulkansk oprindelse i den nordlige del af Atlanterhavet mellem Skotland, Island og Norge. I dag er alle øerne beboede, bortset fra Litla Dimun, men befolkningstallet er til at overse – i alt omkring 53.000, hvoraf ca. 14.000 bor i hovedstaden Tórshavn.
Tórshavn ligger på østsiden af det sydlige Streymoy med udsigt over Nólsoyarfjørður og den karakteristiske Nólsoy. Byen er vokset op omkring Tinganes, hvor vikingerne oprettede det første parlament omkring år 900. I området omkring havnen ligger den gamle bydel hvor de lave, farverige én-familieshuse de sidste år er blevet restaureret. Skansin, som er et gammelt fort fra 1580, der blev opført som beskyttelse mod sørøvere, troner over havnen. Fem minutters gang fra kajen ligger byens centrum Vaglið med forretninger og spisesteder. I juli måned afholdes en årlig byfest, Ólavsøka, og folk fra hele landet strømmer til – blandt andet for enten at overvære eller selv prøve kræfter med kaproning med traditionelle færøske både. Om aftenen står den på traditionel færøsk kædedans.
Mange rejser dog til Færøerne af helt andre grunde, nemlig for at opleve havfugle. Man mener, at der er omkring to millioner par på Færøerne, heriblandt alke, edderfugle, mallemukker, kjover og stormsvaler. Alle havfugle skal have et fast underlag til deres rede og æg, og derfor kommer de på land i ynglesæsonen for at samles i kolonier på store fuglebjerge. Havfugle har stor betydning for den færøske husholdning, og man vil få rig lejlighed til at smage på et udvalg af dem. Det færøske køkken er særpræget, men spændende. Tilberedningen foregår efter gamle traditioner, hvor for eksempel fårekød lufttørres i op til 6-9 måneder. Kalorierne kan smides på vandreture i fjeldet. Oplev for eksempel Vestmannabjergene og læg også ferien omkring Gjógv på Eysturoy, som har en meget flot naturhavn. Kravler du op ad bjergskråningen ovenfor, er der mange mageløse udsigtspunkter med lodrette klippevægge, der fører ned i Atlanterhavet.